Van | Rysel ROADR 500

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een beginnende tot gemiddelde wielrenner.

Hoe getest?

Wessel heeft 1500 kilometer met deze helm gefietst.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
79%

Eindoordeel

Over het algemeen zou ik zeggen dat de ROADR 500 MIPS een goede keuze is voor de beginnende wielrenner die op zoek is naar een veilige en comfortabele helm met goede ventilatie. Zeker door het MIPS systeem is de helm een aanrader, het MIPS systeem zorgt er namelijk voor dat mocht je vallen de helm de impact opvangt op de plek die contact maakt met de grond. We hopen natuurlijk als wielrenner dat dit nooit gebeurd, maar mocht het toch gebeuren dan ben je in ieder geval zo goed mogelijk beschermd.

De hele review

De ROADR 500 MIPS is een fietshelm van Decathlon die is ontworpen voor wielrenners. De helm beschikt over een MIPS-beveiligingssysteem, dat de kans op hersenschade bij een ongeluk moet verminderen. Dit systeem werkt door een extra laag tussen de binnen- en buitenvoering te plaatsen, die een kleine hoeveelheid beweging toelaat. Hierdoor wordt de rotatie energie die bij een ongeluk kan ontstaan, afgevoerd in plaats van direct op het hoofd overgedragen, wat kan helpen bij het verminderen van hersenschade.

Daarnaast heeft de helm een aero-ontwerp voor een efficiëntere luchtstroom en een lichtgewicht constructie voor comfort. Dit ontwerp is specifiek gemaakt voor wegfietsers die op zoek zijn naar de minste weerstand tegen de wind. Dit kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid tijdens lange ritten. De helm is verkrijgbaar in verschillende maten en heeft een verstelbare gespsluiting voor een veilige en comfortabele pasvorm. Deze helm is ook voorzien van ventilatieopeningen die zorgen voor een goede ventilatie tijdens het fietsen.

De binnenkant van de helm is voorzien van een verwijderbare en wasbare binnenvoering voor gemakkelijk onderhoud. Dit maakt het makkelijk om de helm schoon te houden, vooral als je vaak fietst. De binnenvoering is ook verwisselbaar met andere binnenvoeringen die beschikbaar zijn in de Decathlon winkel. Dit kan helpen bij het aanpassen van de pasvorm van de helm, of om de binnenvoering te vervangen als deze gewassen is.

De ROADR 500 MIPS is een solide en veilige fietshelm te zijn, met een aero-ontwerp, MIPS-bescherming en goede ventilatie. De verwijderbare en wasbare binnenvoering is een leuke toevoeging voor het onderhoud van de helm.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >