Van Rysel RC500 Fietsbroek

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Beginnende tot gemiddelde wielrenner

Hoe getest?

Veelvuldig mee gefietst

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
85%

Eindoordeel

De Van Rysel RC500 fietsbroek een uitstekende keuze voor wielrenners die op zoek zijn naar hoogwaardige eigenschappen zonder de bank te breken. Met zijn verbeterde stof en zeem biedt deze fietsbroek aanzienlijk meer comfort en duurzaamheid dan instapmodellen. Hoewel het niet ideaal is voor echte lange ritten over 100 km, is het een solide optie voor regelmatige fietsers die willen investeren in hun fietscomfort.

De hele review

Eerder schreven we al een review over het instapmodel van deze fietsbroek, de Triban RC100. Benieuwd wat we ervan vonden? Lees dan eerst die review even :). In deze review focussen we ons op het duurdere broertje; de Van Rysel RC500 Fietsbroek.

Wij merkten al snel dat de Triban RC100 bibshorts hun limitaties kennen. Voor een beginnende wielrenner, die wil testen of hij of zij het wielrennen leuk vindt voordat er stevig geïnvesteerd wordt in de altijd dure wielerkleding, is deze fietsbroek perfect. Echter, als je meer dan 50km per rit wil fietsen, en dat wil ik, krijg je al vrij snel last van je zitvlak met deze fietsbroek door de beperkte ondersteuning die deze zeem biedt. Dus, de keuze was snel gemaakt; we kochten de Van Rysel fietsbroek RC500. Benieuwd of deze biedt waar een enthousiaste wielrenner naar op zoek is? Je leest het in deze review! 

Zelf fiets ik meermaals per week en was zoals gezegd op zoek naar een hoogwaardige fietsbroek die me meer zitcomfort gaf dan de RC100, maar niet te duur was. De Van Rysel RC500 fietsbroek voor heren, verkrijgbaar bij Decathlon, heeft mijn zeker aan mijn verwachtingen voldaan en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met duurdere concurrenten op de markt. Echter, moet je ook van deze broek niet verwachten dat hij kan tippen aan het comfort van duurdere fietsbroeken van bekende merken als AGU en Castelli.

Van Rysel RC500 telefoon vakje

Van Rysel RC500 is gemaakt duurzame stof met premium uitstraling

Het eerste dat opvalt bij de Van Rysel RC500 is de meer premium uitstraling van de stof. In vergelijking met de meer basale Triban RC100 fietsbroek is de stof van de RC500 duidelijk van een hogere kwaliteit. Dit resulteert niet alleen in een betere pasvorm, maar ook in een verhoogde duurzaamheid. De broek voelt zacht aan en biedt tegelijkertijd voldoende rekbaarheid om comfortabel te bewegen tijdens het fietsen.

Verbeterde zeem

Een van de meest verbeterde punten van de Van Rysel RC500, is de zeem. Deze zeem is opmerkelijk steviger en biedt aanzienlijk meer ondersteuning dan die van de Triban RC100. Dit is een grote plus voor langere ritten, waarbij het comfort van cruciaal belang is om vermoeidheid en wrijving tegen te gaan. Echter, zoals opgemerkt, heeft de zeem zijn grenzen bij ritten van meer dan 100 km. Hoewel dit begrijpelijk is, gezien de prijsklasse van de broek, is het iets om in gedachten te houden voor wielrenners die regelmatig langere tochten maken.

Van Rysel RC500 zeem

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Geheel in Decathlon-stijl, blinkt deze broek vooral uit door zijn prijs/kwaliteit verhouding. Die is namelijk uitstekend te noemen. De Van Rysel RC500 heeft extra brede bretels op de rug, waardoor je hem bijna niet meer voelt, en zoals gezegd is de zeem aanzienlijk verbeterd. Ook is deze broek uitgerust met een handig vakje op de dij, waar je tijdens het fietsen gemakkelijk bij kunt voor bijvoorbeeld je telefoon, pinpas of gelletje. 

Verwacht ook van deze broek niet dezelfde premium feel als van AGU of Castelli broeken, die zijn nou eenmaal nog net een stukje beter en comfortabeler. Echter moet je hier wel in ogenschouw nemen dat hun instapmodellen zeker 50% meer kosten. Als je kijkt wat je voor het geld krijgt met de Van Rysel RC500, dan kun je niet anders dan concluderen dat het een uitstekende broek is voor zijn prijs.

Van Rysel RC500 brede bretels

Niet geschikt voor lange toertochten

Zoals gezegd, is ook deze fietsbroek ondanks zijn sterk verbeterde zeem, niet ideaal om te gebruiken bij ritten van meer dan 4 uur/100km. Als je het zitcomfort vergelijkt met duurdere fietsbroeken van gerenommeerde merken, merk je dat die langer comfortabel blijven zitten, ook na 100km. Zo af en toe kan het natuurlijk wel, maar als je vaak voor ritten van 100km + gaat, denk ik dat het de extra investering waard is om voor een duurdere broek te gaan met meer comfort. Echter zal de gemiddelde fietser dit niet doen, dus voor het overgrote deel van het publiek is dit een uitstekende broek!

Conclusie

Concluderend is de Van Rysel RC500 fietsbroek een uitstekende keuze voor wielrenners die op zoek zijn naar hoogwaardige eigenschappen zonder de bank te breken. Met zijn verbeterde stof en zeem biedt deze fietsbroek aanzienlijk meer comfort en duurzaamheid dan instapmodellen. Hoewel het niet ideaal is voor echte lange ritten over 100 km, is het een solide optie voor regelmatige fietsers die willen investeren in hun fietscomfort. 

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

Fietstrainer Tacx Flux S

Ik gebruik de Tacx Flux S fietstrainer nu al een aantal maanden, en mijn ervaringen met deze slimme fietstrainer zijn over het algemeen zeer positief.

Lees meer >