Triban wielrenfiets RC500

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een beginnende tot gemiddelde wielrenner.

Hoe getest?

Ik heb er ongeveer 1500 kilometer op gefietst, voornamelijk in Nederland op vlak terrein.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
81%

Eindoordeel

De Triban RC500 is een solide fiets met een goede prijs/kwaliteit verhouding, die geschikt is voor de beginnende recreatieve wielrenner. Bovendien is het aluminium frame en de carbon vork licht en wendbaar, en is de Shimano Sora groepset betrouwbaar. De schrijfremmen die gemonteerd zijn op deze fiets maken de fiets helemaal compleet en een toegevoegde waarde om mee te leren wielrennen. Al met al is de RC500 een uitstekende keuze voor wielrenners op zoek naar een betaalbare, kwalitatief goede fiets.

De hele review

Als startende wielrenner was ik opzoek naar een wielrenfiets die geschikt was voor de recreatieve wielrenner. Ik had in mijn hoofd dat ik fietsritten en tochten ging maken tussen de 40 en 80 kilometer, en wellicht zou ik voor het grotere doel gaan de 100 kilometer. Al snel kwam ik uit bij Decathlon, omdat Decathlon spullen verkoopt die voor de beginnende sporter ideaal zijn, zo hebben producten vaak een lage prijs voor kwalitatief hoogwaardig materiaal. 

Na wat onderzoek en vooral ook kijken naar de prijs kwam ik uit bij de Triban RC500, met een prijs van 749,99 wellicht niet de goedkoopste fiets maar qua prijs/kwaliteit verhouding wel. De fiets is namelijk voorzien van Shimano Sora groepset en uitgerust met schijfremmen. De Shimano Sora groepset is geschikt voor de beginnende wielrenner, het design en het schakelen gaat strak, daardoor is deze groepset uitermate goed geschikt voor de Nederlandse wegen. Dat de fiets is voorzien van schijfremmen is perfect, steeds meer wielrenners en wielrenfietsen maken gebruik van deze specifieke remmen, dat komt omdat ze een aantal voordelen hebben zoals: betere remprestatie, beter bestand tegen slijtage en goed te gebruiken in slechte weersomstandigheden. Let wel op, schijfremmen kunnen wat gevoelig zijn waardoor je in één keer stilstaat, wees hier dus wel voorzichtig mee en probeer het één en ander uit. 

De Shimano Sora R3000 groepset is een betaalbare en betrouwbare optie voor de beginnende wielrenner. Het is een groepset met 9 of 11 versnellingen, afhankelijk van het specifieke model, en is geschikt voor recreatief gebruik. De R3000 groepset is voorzien van een compact crankset, wat betekent dat de kettingbladen kleiner zijn en dicht bij elkaar liggen. Dit maakt het makkelijker om te trappen en te schakelen met weerstand waardoor heuvelachtig terrein te doen is.

De R3000 groepset is ook voorzien van een voorderailleur met een geïntegreerd kabelgeleider, wat betekent dat de kabel van de derailleur in een geleider is geplaatst die aan de voorderailleur is bevestigd. Dit maakt de kabel minder kwetsbaar en vermindert de kans op problemen met de shifting.Al met al is de Shimano Sora R3000 groepset een uitstekende keuze voor wielrenners op zoek naar een betaalbare, betrouwbare optie met voldoende versnellingen om aan verschillende terreinen en omstandigheden te kunnen voldoen. Wel zal ik heel bergachtig terrein er mee vermijden omdat er dan zoveel weerstand en druk op komt te staan waar die niet geschikt voor is. Ook is de fiets daar niet geschikt voor omdat het niet veel grote tandwielen achter heeft, waardoor het als vrij zwaar ervaren wordt. 

Kortom, de Triban RC500 een goede keuze voor de beginnende wielrenner in Nederland. Ook is de fiets uitermate geschikt voor woon-werk verkeer. Mocht je dus willen starten is dit zeker een aanrader.

Getest in combinatie met:

Van | Rysel ROADR 500

De ROADR 500 MIPS is een fietshelm van Decathlon die is ontworpen voor wielrenners. De helm beschikt over een MIPS-beveiligingssysteem, dat de kans op hersenschade

Lees meer >

Meer Reviews

Fietstrainer Tacx Flux S

Ik gebruik de Tacx Flux S fietstrainer nu al een aantal maanden, en mijn ervaringen met deze slimme fietstrainer zijn over het algemeen zeer positief.

Lees meer >