Tacx Flow Smart T2240

3/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een beginnende/gemiddelde wielrenner.

Hoe getest?

Ik heb er ongeveer 2000km op Zwift mee gefietst.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
65%

Eindoordeel

De Tacx Flow Smart T2240 is een goede keuze voor beginners die op zoek zijn naar een realistische en gebruiksvriendelijke wheel-on fietstrainer. Het biedt een realistische weerstand, is gemakkelijk te installeren en is goed te verbinden met verschillende apps waarmee je virtuele trainingen kunt volgen zoals Zwift en de Tacx trainingsapp. Als je net begint met indoor training, en niet van plan bent om snel te wisselen naar een duurdere dan is dit een goede optie om te overwegen en lekker te beginnen om je binnen in het zweet te werken.

De hele review

Na mijn buitenavontuur op een wielrenfiets wilde ik mijn trainingsuren en plezier indoor voorzetten. Net zoals met andere spullen kwam ik bij de Decathlon uit, zij bieden goede fietsspullen voor een lage prijs. Na het afstruinen van het internet kwam ik bij de Tacx Flow Smart T2240 uit. Na ongeveer 2000km en het veelvuldig testen is mijn mening dat het een uitstekende wheel-on fietstrainer voor beginners is. De trainer heeft een realistische weerstand die automatisch aangepast kan worden aan de virtuele omgeving die je fietst in de app, waardoor het gevoel van echt buiten fietsen gecreëerd wordt. Dit maakt het trainen leuker en geeft een boel motivatie.

De Tacx Flow Smart T2240 is ook eenvoudig te installeren en te gebruiken. Dit is handig voor beginners die nog niet veel ervaring hebben met fietstrainers. De trainer is compatibel met de meeste fietsen en heeft een brede bandensteun, zodat er geen problemen ontstaan bij het plaatsen van de fiets.

De trainer is ook verbonden met verschillende apps waarmee je virtuele trainingen kunt volgen of zelfs met andere fietsers samen kan fietsen, dit is absoluut de moeite waard. Met Zwift krijg je een hoop dosis extra motivatie en trainingopties bij waardoor het volhouden van het indoorfietsen gemakkelijk is.

Wat ik echter wel het nadeel vond is dat de trainer veel geluid maakt en slijtage geeft. Let er dus goed op dat mocht je deze trainer kopen je onderburen of de buren naast je geen last hebben van deze trainer door bijvoorbeeld een goede yogamat eronder te zetten.

Door de aanschaf van dit product heb ik veel meer uit het wielrennen kunnen halen doordat ik de winter flink ben doorgegaan. Daarom zou ik iedereen aanraden om een dergelijk product te kopen en jouw fietsniveau naar een hoger level te tillen.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >