Simond Klimschoenen Rock+

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Daan
Daan

Niveau:

Beginner

Hoe getest?

Veelvuldig mee geboulderd (indoor)

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
85%

Eindoordeel

De Simond Klimschoenen Rock+ zijn de perfecte klimschoenen voor mensen die wel eens klimmen, maar niet tot de fanatiekste groep behoren. Voor de prijs zijn de schoenen redelijk stijf, hebben ze goede grip en zitten ze best comfortabel. Waar schoenen van merken als La Sportiva, Scarpa en Black Diamond beginnen bij €100,- koop je deze schoenen voor bijna de helft; €54,99. Door de padding en de klittenbandsluiting zijn de schoenen comfortabel maar toch goed strak naar je voet te vormen. De padding is wel vrij warm, dus als je last hebt van zweterige voeten, zijn luchtigere schoenen wellicht een betere keuze. Ben je opzoek naar klimschoenen om zo af en toe mee te klimmen? Dan zijn dit de perfecte klimschoenen voor jou.

De hele review

Boulderen, wandklimmen, rotsklimmen, het zijn allemaal gave sporten. Zelf ben ik fan van boulderen, een daarbij zijn klimschoenen zijn een van de belangrijkste stukken uitrusting. Zonder klimschoentjes, kun je eigenlijk niet klimmen. Ongeacht of je een beginnende of ervaren klimmer bent.

Klimschoenen bieden grip en ondersteuning bij het beklimmen van rotsen en muren, en dit is essentieel voor het bereiken van succes in deze sport. Zonder klimschoentjes zullen zelfs de makkelijkste boulders nog moeilijk zijn, krijg je last van je tenen en slip je veel vaker van de muur.

Echter, met zoveel opties beschikbaar op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste klimschoenen te kiezen. In deze review zullen we kijken naar de Simond Klimschoenen Rock+ van de Decahtlon. Zelf heb ik er lange tijd mee geboulderd, en wellicht kan deze review jou helpen om te bepalen of deze schoentjes iets voor jou zijn.

Klimschoenen voor wie zo af en toe wilt klimmen

De Simond Klimschoenen Rock+ lijken een goede keuze te zijn voor beginnende en gemiddelde klimmers die op zoek zijn naar een betaalbare klimschoen. De schoenen hebben een redelijk stijve zool en bieden dankzij het gebruik van XS Grip-materiaal een goede grip op de rotsen.

Zool van XS-Grip materiaal
Zool van XS-Grip materiaal

Het comfort van deze schoenen is ook een pluspunt. Klimschoenen zijn vaak niet de meest comfortabele schoenen om te dragen, maar deze lijken een uitzondering te zijn en zitten comfortabel.

Veel waar voor je geld

Dit is natuurlijk het punt waar de Decahtlon met hun producten goed op scoort. De prijs-kwaliteitverhouding van de Simond Klimschoenen Rock+ is dan ook weer uitstekend te noemen. In vergelijking met andere bekende merken zoals Scarpa, La Sportiva en Black Diamond zijn deze schoenen bijna de helft goedkoper en bieden ze vergelijkbare prestaties. Waar schoenen van de genoemde merken al snel €100,- kosten, koop je deze klimschoenen voor €54,99.

Simond Klimschoenen Rock+
Simond Klimschoenen Rock+

Nadelen van de Simond Klimschoen Rock+

Een nadeel van deze schoenen is dat ze wat sneller slijten dan duurdere modellen. Dit is iets wat je vaker op het internet terug hoort. Zelf heb ik hier nog geen last van gehad, maar ik val ook niet onder de groep fanatieke klimmers. Ben jij wel een fanatieke klimmer, en ga je meermaals per week boulderen? Dan kan de slijtage een probleem zijn voor zeer fanatieke klimmers die veel tijd doorbrengen op de rotsen en op zoek zijn naar een schoen die lang meegaat.

Ook het design van de schoenen kan onder de minpunten worden geschaard. Dit is natuurlijk subjectief, maar persoonlijk ben ik geen groot fan van het licht grijze – neon-gele design. Nu koop je klimschoentjes natuurlijk niet voor de mode, maar het was toch leuk als ze er een beetje kek uit zien.

Conclusie

Al met al lijken de Simond Klimschoenen Rock+ een goede keuze te zijn voor beginnende en gemiddelde klimmers die op zoek zijn naar een betaalbare en comfortabele klimschoen. Ze bieden goede grip en een redelijk stijve zool, en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

Fietstrainer Tacx Flux S

Ik gebruik de Tacx Flux S fietstrainer nu al een aantal maanden, en mijn ervaringen met deze slimme fietstrainer zijn over het algemeen zeer positief.

Lees meer >