Fietsbril Van Rysel RoadR 900 Perf Light van Decathlon

4/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Gevorderd

Hoe getest?

500km mee gefietst, door zonnig en niet zonnig weer

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
80%

Eindoordeel

De Van Rysel RoadR 900 Perf Light fietsbril van Decathlon is een uitstekende keuze voor serieuze fietsers die op zoek zijn naar comfort, een breed gezichtsveld en betrouwbaarheid onder verschillende omstandigheden. Hoewel de prijs aan de hoge kant is voor een Decathlon bril, en de lenzen niet verwisselbaar zijn, wegen de voordelen van comfort, zicht en pasvorm hier zwaar tegenop. Als je bereid bent wat meer te investeren in kwaliteit en gemak, dan is deze fietsbril zeker een aanrader.

De hele review

De fietsbril, voor veel fietsers de heilige graal van hun wieleroutfit. Fietsbrillen zijn er in allerlei vormen, maten, kleuren en prijsklasse. Het kan daarom nog niet eenvoudig zijn om een fietsbril uit te zoeken die je mooi vindt, laat staan eentje die lekker zit.

Zelf heb ik aardig wat brillen getest voordat ik bij de Van Rysel RoadR 900 Perf Light kwam. Dit omdat mijn hoofd zeker niet tot de kleinere exemplaren behoort, waardoor ik van veel fietsbrillen óf hoofdpijn kreeg, óf niet bleven zitten, en in het ergste geval beide.

Met de RoadR 900 Perf Light fietsbril van Decathlon had ik van beide problemen geen last, en hij zag er bovendien ook nog eens stijlvol uit, zonder dat extreem duur was. Genoeg redenen dus om hem te reviewen! In deze review lees je waarom ik deze fietsbril van de Decathlon aanraad, ondanks enkele minpunten.

Over de Van Rysel RoadR 900 Perf Light

De RoadR Perf Light 900 is een bril uit de meer premium collectie van de Decathlon, en is tevens een van de brillen die worden gebruikt door het Decathlon AG2R La Mondiale team in o.a. de Tour de France. Dat zegt wel iets natuurlijk!

De Van Rysel RoadR 900 is beschikbaar in 2 kleuren; zwarte pootjes met rode glazen, of witte pootjes met blauwe glazen. Op de verschillende kleuren na, zijn de brillen hetzelfde. 

linker zijaanzicht RoadR 900 Perf Light Wit

Pluspunten RoadR 900 Perf Light

De Van Rysel RoadR 900 Perf Light biedt een uitstekende combinatie van comfort en prestaties. Voor mij zijn dit belangrijkste voordelen die deze bril zeker een aanrader maken:

1. Uitstekend comfort: De bril zit zeer comfortabel op je gezicht. Je merkt nauwelijks dat je hem draagt, zelfs tijdens langere ritten. Niet gek ook, want de bril weegt slechts 23 gram! Dit maakt het een ideale keuze voor zowel casual als intensieve fietsers.

2. Groot gezichtsveld: Het ontwerp van de bril, zonder montuur, zorgt voor een breed gezichtsveld, wat cruciaal is voor veiligheid en prestatie tijdens het fietsen. Je kunt gemakkelijk de weg en je omgeving in de gaten houden zonder beperkingen.

3. Anticondens: Deze bril beslaat niet, zelfs niet als je erg zweet. Dit is voor mij een enorme plus, vooral tijdens intensieve ritten of in warme weersomstandigheden, waar condensatie vaak een probleem kan zijn doordat ik nog weleens aardig kan zweten.

4. Veelzijdig zicht: De bril biedt goed zicht zowel bij veel als weinig zonlicht. Dit maakt hem zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende lichtomstandigheden, van zonnige dagen tot bewolkte omstandigheden.

5. Goede pasvorm: De bril heeft een goede pasvorm, zelfs voor mensen met een groter hoofd, wat voor mij een belangrijk punt was. Dit zorgt voor extra comfort en stabiliteit tijdens het fietsen.

Linker vooraanzicht RoadR Perf Light 900 zwart

Minpunten RoadR 900 Perf Light

Hoewel de RoadR 900 Perf Light veel te bieden heeft, waardoor ik hem zeker kan aanbevelen, zijn er ook enkele nadelen die goed zijn om in je achterhoofd te houden:

1. Prijs: De prijs is zowel een plus- als minpunt afhankelijk vanuit welk referentiekader je het bekijkt. Als je opzoek bent naar een budget bril, dan kan €59,99 als duur worden beschouwd. Merken als BBB Cycling en Siroko hebben voor €10 tot €20 euro minder ook brillen beschikbaar, en ook bij de Decathlon kun je terecht voor stuk goedkopere brillen, zoals de Perf 500 fietsbril, waar we eerder de review Van Rysel PERF 500 over schreven.

Echter, als je deze bril vergelijkt met andere brillen die in het wielerpeloton worden gedragen, is €59,99 een koopje. Brillen van bijvoorbeeld Oakley of POC kosten al snel €100 tot €200.

Kortom; voor de Decahtlon is deze bril aan de prijzige kant. Hoewel de kwaliteit en prestaties het geld waard zijn, kan de prijs een struikelblok zijn voor budget bewuste kopers.

2. Onverwisselbare brillenglazen: De brillenglazen zijn niet te wisselen. Oké, theoretisch gezien kan het wel, maar de Decathlon heeft geen brillenglazen los beschikbaar. Dit betekent dat je geen mogelijkheid hebt om lenzen aan te passen aan specifieke omstandigheden of om beschadigde lenzen te vervangen.

3. Geen meegeleverde brillendoos: Voor een bril van deze prijs verwacht je dit wellicht wel, en is dit ook het geval bij andere duurdere brillen van de Decathlon, maar de RoadR 900 Perf Light wielrenbril komt zonder meegeleverde brillendoos. Zonde, want zo’n mooie bril wil je natuurlijk beschermen.

Conclusie:

De Van Rysel RoadR 900 Perf Light fietsbril van Decathlon is een uitstekende keuze voor serieuze fietsers die op zoek zijn naar comfort, een breed gezichtsveld en betrouwbaarheid onder verschillende omstandigheden. Hoewel de prijs aan de hoge kant is voor een Decathlon bril, en de lenzen niet verwisselbaar zijn, wegen de voordelen van comfort, zicht en pasvorm hier zwaar tegenop. Als je bereid bent wat meer te investeren in kwaliteit en gemak, dan is deze fietsbril zeker een aanrader.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

Nabaiji Zwemjammer Fiti

De Nabaiji Zwemjammer Fiti is een zwembroek voor heren die speciaal ontworpen is voor zwemtrainingen en -wedstrijden. De zwembroek heeft een aansluitende pasvorm en bedekt

Lees meer >