Olaian Boardbag Review

4/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Beginner/Intermediate

Hoe getest?

2 weken mee gereisd per auto

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
100%

Eindoordeel

Als je opzoek bent naar een stevige travelbag voor je surfboard, dan is de Olaian Boardbag 6’6″ (of andere maat) een perfecte keuze. De boardbag is van stevige kwaliteit, waterafstotend en voorzien van dik, 10mm dik schuim boven en onder. Daarnaast kost de boardbag ‘slechts’ €79,99 euro, terwijl travel boardbags, met dezelfde schuimdikte, van merken als FCS, al snel €100,- meer kosten. Of ik deze travelbag zou gebruiken om te vliegen met mijn board? Dat denk ik niet, daar voelt hij toch nog wat te dun voor. Echter kun je nog z’n goed boardbag hebben, garantie dat je board de vlucht overleefd krijg je nooit. Ben je echter opzoek naar een travelbag die je board adequaat beschermt tegen deuken tijdens vervoer of als je deze op het dak van je auto bindt, dan is de Olaian Boardbag een perfecte keuze. Zeker voor deze prijs.

De hele review

Olaian Boardbag

De Olaian boardbag van Decathlon is een uitstekende keuze voor surfers die op zoek zijn naar een betaalbare en functionele boardbag. De tas is gemaakt van duurzaam, stevig materiaal, waardoor hij geschikt is voor regelmatig gebruik en reizen. Het materiaal is waterafstotend en beschermt jouw uitrusting tegen regen en zand.

De ritsen zijn stevig en van hoge kwaliteit, waardoor je er zeker van kunt zijn dat ze altijd werken zodat je je uitrusting altijd veilig op kan bergen. De Olaian Boardbag heeft ook een verstevigde handgreep en schouderband voor gemakkelijk transport. Deze zijn comfortabel en zorgen ervoor dat je de tas gemakkelijk kunt dragen, zelfs als deze vol is. Het enige nadeel is dat de handgreep niet perfect uitgebalanceerd is, dus zal de neus van de boardbag automatisch omhoog komen als je hem alleen aan de handgreep beet houdt.

Handgrip Olaian Boardbag
Verstevigde handgrip

Het binnenste compartiment is ruim genoeg om je complete surfuitrusting in op te bergen, inclusief board, wetsuit en accessoires. Er is ook een klein binnenvakje voor bijvoorbeeld wax en een wax kam, maar het gebrek aan losse vakken is wel een minpunt van deze boardbag. Duurdere boardbags hebben vaak nog een x aantal losse vakken waar overzichtelijke losse accessoires zoals je leash en dergelijke in kunnen worden opgeborgen. 

Rits Olaian Boardbag

Afmetingen van de Olaian Boardbag

De boardbag van Olaian is er in verschillende maten, en welke jij nodig hebt, is afhankelijk van het formaat van je board natuurlijk. De maten die bij de Decahtlon te koop zijn, zijn; 6’1”, 6’6”, 7’3”, 8’2” en 9’6”. Persoonlijk zou ik aanraden om altijd een maat groter te nemen dan je board is, mits er geen gigantisch verschil in zit. Zelf heb ik bijvoorbeeld de 6’6” boardbag voor een 6’1” Fish surfboard. 

Door te kiezen voor een ruimere boardbag, geef je jezelf de mogelijkheid om je board nog extra te kunnen beschermen met door deze bijvoorbeeld te omwikkelen met je handdoeken en wetsuit voor extra demping. 

Naast de lengte is het natuurlijk ook belangrijk dat je board in de breedte en dikte in de boardbag past. Kijk bij het uitzoeken van een boardbag dus ook goed naar deze afmetingen.


Positieve punten

  • De Olaian boardbag van Decathlon is gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor hij geschikt is voor regelmatig gebruik en reizen.
  • De tas heeft stevige ritsen en verstevigde handgrepen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw uitrusting veilig opgeborgen is en gemakkelijk te dragen.
  • Het binnenste compartiment is ruim genoeg om een complete surfboard uitrusting op te bergen, inclusief board, wetsuit en accessoires.
  • De tas is licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.
  • De tas is waterafstotend en beschermt uw uitrusting tegen regen en sneeuw.


Negatieve punten

  • Er zijn geen specifieke compartimenten voor accessoires zoals finnen of een leash, dus deze zouden in hetzelfde compartiment als het board opgeborgen moeten worden.
  • Er zijn geen specifieke riemen of banden waarmee de tas klein gemaakt kan worden.
  • De rits van de boardbag opent alleen het achterste gedeelte van de boardbag, waardoor het lastiger is om je board in de bag te krijgen.


Prijs/kwaliteit verhouding

De stevige bouwkwaliteit van de Olaian Boardbag is top, maar waar de boardbag zich echt onderscheidt van de concurrentie is de prijs. De boardbag is rondom voorzien van een laag schuim van 10mm, wat je normaliter alleen terugvindt in duurdere travelbags van merken als FCS. Dergelijke boardbags kosten al snel €100,- meer dan de Olaian Boardbag. 


Als je kijk naar de kwaliteit van de Olaian boardbag, is €80,- (voor de 6’6” variant ) echt een hele goede prijs. Duurdere boardbags zijn daarentegen vaak wel beter doordacht, zo hebben deze wel verschillende vakjes zodat je je accessoires kunt organiseren en kan de rits bijvoorbeeld helemaal open. Maar of dat je €100 extra waard is? Mij in iedergeval niet.


Conclusie

Al met al is de Olaian boardbag van Decathlon een geweldige keuze voor surfers die op zoek zijn naar een betaalbare, functionele en duurzame boardbag die voorzien is van een dikke laag beschermend schuim. Het is een goede optie voor degenen die op zoek zijn naar een tas die gemakkelijk te dragen is, ruimte biedt voor alle noodzakelijke uitrusting, en jouw board en uitrusting beschermt tegen weer en wind

Of hij stevig genoeg is om mee te vliegen, dat denk ik niet. Maar, zelf heb ik er twee weken mee door Spanje gereden, waarbij het board met spanbanden bovenop het dak van de auto bevestigd was, en hier is hij zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Ben je dus opzoek naar een boardbag voor dagelijks vervoer en niet om me te vliegen, dan denk ik niet dat je voor deze prijs een betere optie kan vinden.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >