Magnesiumzak Simond Review

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Beginner

Hoe getest?

Veelvuldig mee geboulderd

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

De

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
90%

Eindoordeel

Als je gaat klimmen, is magnesium eigenlijk onmisbaar. Het enige nadeel van magnesium; alles wordt er wit en stoffig van, dus je hebt zeker een magnesiumzak nodig als je gaat klimmen. Niet perse de leukste aankoop, dus daarom wil je waarschijnlijk een goedkope, functionele magnesium zak. Als dat is waar je naar opzoek bent, dan is de magnesiumzak van Simond een ideale keuze! De zak is goedkoop, sluit goed af en kan om de middel geknoopt worden door middel van het riempje. Het enige nadeel is dat de pofzak niet een extra vakje heeft om bijvoorbeeld sporttape mee te kunnen nemen.

De hele review

Als je gaat klimmen, kunnen er een paar dingen niet ontbreken; klimschoenen en magnesium. Beide zorgen voor extra grip. Klimschoenen van Simond hebben we op onze website al eerder gereviewed, maar over magnesium hebben we het nog niet gehad.

Magnesium heb je nodig om de grip van je handen te verbeteren. Je handen worden tijdens het sporten zweterig en daardoor verlies je je grip. Een klein beetje magnesiumpoeder kan al zoveel vocht absorberen dat je grip en daarmee klimprestaties drastisch zullen verbeteren.

Enige nadeel aan magnesium; alles wordt er wit en stoffig van. Een magnesiumzak om het spul op te kunnen bergen is dus essentieel, want het spul los in je sporttas doen, is geen optie. De magnesiumzak van Simond is een goedkope, effectieve oplossing voor dit probleem, maar is het ook iets voor jou? We bespreken het in deze review.

Magnesiumzak Simond

De Magnesiumzak voor klimmen van Simond is ontworpen om klimmers te voorzien van een handige en draagbare manier om magnesium op te bergen en te gebruiken tijdens het klimmen. Het is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft een stevig riempje dat gemakkelijk om de taille kan worden gebonden.

De zak is groot genoeg om voldoende magnesium op te slaan voor een hele klimsessie en heeft een sluiting aan de bovenkant om te voorkomen dat er magnesium uitvalt tijdens het transport. Het materiaal is ademend, zodat de magnesiumzak niet vochtig wordt en het magnesiumpoeder zijn droge structuur behoudt.

Magnesiumzak Simond
Magneziumzak van Simond

Verschillende uitvoeringen

Er zijn verschillende kleuren en maten beschikbaar, waardoor je de magnesiumzak kunt kiezen die het beste bij je persoonlijke voorkeur past. Van nature is de pofzak niet erg groot, dus zal je er waarschijnlijk al snel goed aan doen om voor maat L te kiezen.
Wat elke uitvoering met elkaar gemeen heeft is, dat ze allemaal voorzien zijn van handige sluiting, die ervoor zorgt dat het poeder in de zak blijft. Naar mijn ervaring werkt deze sluiting werkt naar behoren en houdt het de magnesium goed in de zak waardoor je tas niet vies wordt.

Ook hebben ze allemaal een riempje waarmee je hem gemakkelijk om je middel kunt knopen, zodat je ook tijdens het klimmen de magnesium bij de hand hebt. Het riempje is makkelijk verstelbaar in lengte, waardoor hij vrijwel altijd zal passen.

magnesiumzak met heupriem
Ook tijdens het klimmen, je magnesium bij de hand

Prijs en kwaliteit

De Magnesiumzak voor klimmen van Simond is een zeer betaalbaar optie in vergelijking met andere klimuitrusting. En eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk wil je gewoon de goedkoopste, toch functionele pofzak, en dan is deze magnesiumzak van Simond zeker wat je zoekt.

De pofzak heeft zelfs nog een extra lusje waar je een borsteltje in mee kunt nemen. Wat ontbreekt is een extra vakje, waar je bijvoorbeeld sporttape in kunt nemen, mocht dat iets zijn wat je vaak gebruikt kan dit als vervelend worden ervaren. Zelf heb ik het niet gemist.

Extra lusje voor een borsteltje

Conclusie

Over het algemeen lijkt de Magnesiumzak voor klimmen van Simond een handig en nuttig product te zijn voor klimmers die hun magnesiumpoeder graag bij de hand willen hebben tijdens het klimmen. Het is duurzaam, functioneel en betaalbaar, waardoor het een goede keuze kan zijn voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige oplossing om magnesium op te bergen tijdens het klimmen.

Getest in combinatie met:

Simond Klimschoenen Rock+

Boulderen, wandklimmen, rotsklimmen, het zijn allemaal gave sporten. Zelf ben ik fan van boulderen, een daarbij zijn klimschoenen zijn een van de belangrijkste stukken uitrusting.

Lees meer >

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >