Lobster Surfhandschoenen 5mm

4/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Beginner/Intermediate

Hoe getest?

Gesurft tot 5 graden

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
85%

Eindoordeel

Over het algemeen zijn de Olaian Lobster surfhandschoenen 5mm een uitstekende keuze voor surfers die op zoek zijn naar extra warmte en bescherming in koude wateren. Het lobster design biedt meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid dan traditionele wanten, terwijl het dikke neopreen zorgt voor extra isolatie. De handschoenen zijn duurzaam en hebben een goede grip op het surfboard, waardoor ze een betrouwbaar accessoire zijn voor elke surfsessie in koud water. Tegen bijna de helft van de prijs waartegen concurrentie hun lobstergloves verkoopt, is het lastig om deze handschoenen niet aan te bevelen.

De hele review

De surf wordt steeds beter, er staan steeds vaker golven én het water wordt kneiter koud. Het wordt tijd voor handschoenen, schoentjes en een muts!

Zelf surf ik het hele jaar door, dus zijn dikke handschoenen een must om ook in de koudste maanden te kunnen blijven surfen. Ben je ook opzoek naar warme handschoenen? Misschien zijn de Olaian Lobster Surfhandschoenen 5mm wel iets voor jou. Lees hieronder onze review.

Surfen in de koudste wateren

De Olaian Lobster surfhandschoenen 5mm zijn ontworpen voor surfers die de koudste omstandigheden willen trotseren. De handschoenen hebben een lobster design, wat betekent dat je duim en wijsvinger apart van de andere vingers worden gehouden. Dit ontwerp biedt meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid dan traditionele wanten en zorgt voor extra warmte en bescherming.

De handschoenen zijn gemaakt van 100% neopreen van 5mm dikte, wat de perfecte dikte is voor surfers die in water van 4 -7 graden Celsius willen surfen. De perfecte dikte voor de Noordzee in februari een maart dus!

Lekkere pasvorm


Het neopreen is zacht en flexibel, wat zorgt voor een comfortabele pasvorm en een goede grip op je surfboard. De handschoenen zijn ook voorzien van een PU-coating op de handpalm voor extra grip en duurzaamheid.

Het lobster design van de Olaian Lobster surfhandschoenen 5mm zorgt voor een betere isolatie dan traditionele vijfvingerige handschoenen. Het houdt, naast de duim en wijsvinger, de vingers dicht bij elkaar waardoor de warmte beter wordt vastgehouden en er minder koude lucht in de handschoen kan komen. Dit maakt de handschoenen perfect voor surfers die extra bescherming nodig hebben in koude wateren.

Maten

De handschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om te voorkomen dat er water in de handschoenen komt en om ervoor te zorgen dat ze goed aansluiten op je handen.

Nadelen

Zeker voor de prijs, valt er eigenlijk weinig op deze handschoenen aan te merken. De Olaian Lobsterhandschoenen 5mm zijn warm, hebben een fijne pasvorm en zijn stevig waardoor ze lang mee kunnen gaan. Echter is er één punt waardoor ze niet perfect zijn; het stuk om de pols zit niet erg strak, en is tevens niet voorzien van een degelijke anti-slip laag, waardoor enerzijds de mouw van je wetsuit gemakkelijk omhoog kruipt, terwijl de handschoen zelf omlaag kruipt. Hierdoor kan er telkens nieuw, oud water in de handschoen komen, als je ze niet telkens weer goed doet.

Hier is gelukkig een gemakkelijke oplossing voor; een enkelband voor om je polsen. Deze strap met klittenband is eigenlijk bedoelt voor je enkel, maar functioneert ook prima om je pols. Wat deze strap doet is simpelweg ervoor zorgen dat je mouw op zijn plek blijft. Voor slechts €3,99 is dit de perfecte oplossing.

Conclusie

Over het algemeen zijn de Olaian Lobster surfhandschoenen 5mm een uitstekende keuze voor surfers die op zoek zijn naar extra warmte en bescherming in koude wateren. Het lobster design biedt meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid dan traditionele wanten, terwijl het dikke neopreen zorgt voor extra isolatie. De handschoenen zijn duurzaam en hebben een goede grip op het surfboard, waardoor ze een betrouwbaar accessoire zijn voor elke surfsessie in koud water.

Voor de prijs gunstige prijs van €29,99 valt er eigenlijk weinig op deze wanten aan te merken, behalve dat je straps nodig hebt om de mouw van je wetsuit op zijn plaats te houden.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >