Fresh & Black Pop up tent
3 personen – 2 seconds

4.8/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een doorsnee jonge kampeerder.

Hoe getest?

Ik ben twee weken op vakantie geweest met de tent en ook naar een festival.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
90%

Eindoordeel

De Pop up tent – 3 personen – 2 Seconds – Fresh & Black is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk op te zetten en op te bergen tent voor een weekendje weg of festival. De tent is snel en eenvoudig op te zetten dankzij de pop-up technologie, biedt ruimte voor 2 personen en wat spulletjes, is waterdicht, en heeft de Fresh & Black-technologie voor een aangenamere temperatuur en minder licht in de tent. Ook de 2 seconds technologie maakt het opzetten efficiënt en snel. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals beperkte ruimte, vochtigheid binnen en het gebrek aan opbergruimte, is deze tent geweldig om te gebruiken voor korte verblijven zoals festivals of weekenden weg.

De hele review

Ik was opzoek naar een betaalbare en degelijke tent waarmee ik kon kamperen op een festivalterrein en twee weken in Frankrijk (Annecy) kon vertoeven. Na het afstruinen van het internet kom je al snel uit bij de Decathlon. De Decathlon staat bekent om goede kwalitatieve producten voor een niet hoge prijs, ook als het gaat om kampeerspullen. Na een bezoekje aan de winkel in Rotterdam wist ik wel zeker dat ik voor de 3 persoonstent ging en niet voor de 2 persoons, die vond ik heel klein. Uiteindelijk heb ik de tent online gekocht zodat die gemakkelijk thuis geleverd werd.

Aangekomen op het festivalterrein wist ik het zeker, ik had een goede keuze gemaakt om deze tent te kopen. Van de 500 tenten die er stonden waren het zeker voor 50% dezelfde, dit is ook gelijk een nadeel voor het vinden van de tent ‘s nachts, maar goed dat lag misschien ook aan wat anders…

Wat de tent ideaal maakt is de pop-up technologie, hierdoor kost het geen moeite en kan je zelfs als niet-kampeerder gemakkelijk een tent opzetten. De pop-up technologie zorgt ervoor dat je niet zelf moet lopen sjouwen met stokken, die zitten namelijk al in de tent. Oké het opzetten ervan duurt misschien iets meer dan 2 seconden, want je moet nog je haringen erin slaan en de tent een beetje fatsoeneren maar gemakkelijk is het wel.

Wat nog een enorm pluspunt is is de Fresh & Black technologie. Dit zorgt ervoor dat het (enigzinds) donker blijft in de tent maar vooral ook koel. Zeker tijdens het festival was het ideaal om lekker uit te slapen, dat konden we ook wel goed gebruiken. Maar, ik moet wel eerlijk toegeven het was niet helemaal donker. Verwacht dus niet dat je in een afgesloten ruimte slaapt met dichte rolluiken want dan kom je van een koude kermis thuis.

Twee weken kamperen in Frankrijk is te doen maar zeker geen luxe. De tent biedt net genoeg ruimte om wat spullen in op te bergen maar ik zou zeker een partytent meenemen om die half over de tent te zetten zodat je altijd droog kan zitten. Ik zou dus zeggen dat de tent geschikt is voor weekendjes, festivalletjes of weekjes weg maar niet geschikt is voor twee weken in het buitenland. Je mist gewoon opbergmogelijkheden, je kledingtas, toilettas of stoelen opbergen in de tent is gewoon gedoe.

Al met al is de tent voor de makkelijkheid van het opzetten, het donker houden van de tent en het koel slapen in combinatie met de prijs de perfecte aankoop. Ik zal de tent zeker aanraden voor mensen die opzoek zijn naar een tent voor een week of weekendje, het kan nooit kwaad om een tent in jouw schuur of kelder te bewaren en lekker mee te nemen op vakantie.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

Twee dumbells Corength Halterset 20kg

Corength Halterset 20kg

Als iemand die waarde hecht aan een actieve levensstijl en vaak krachttraining doe, was ik nieuwsgierig naar de 20 kilo Halterset Corength van Decathlon, een

Lees meer >