Fietstrainer Tacx Flux S

4.1/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ongeveer 2500 km op Zwift mee gefietst, inclusief de Rapha 500 in december!

Hoe getest?

Ik ben een beginnende/gemiddelde wielrenner.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
95%

Eindoordeel

Mijn ervaring met de Tacx Flux S fietstrainer gedurende de afgelopen maanden is over het algemeen zeer positief. De overstap van de Tacx Flow Smart naar de Tacx Flux S kwam door mijn verlangen naar minder lawaai en meer uitdaging in weerstand en hellingsgraad. Ondanks enige moeilijkheden bij de installatie, met name met betrekking tot het plaatsen van de juiste cassette, bood de duidelijke handleiding in de doos essentiële hulp, waardoor het proces over het algemeen eenvoudig was. Het ontbreken van een opvouwbare functie is een klein minpunt, maar de kwaliteit van het frame, de stabiliteit tijdens intensieve trainingen en de indrukwekkende connectiviteit maken dit ruimschoots goed.

De robuustheid en duurzame materialen van de Tacx Flux S dragen bij aan een solide kwaliteit. De stabiliteit van de fietstrainer, zelfs tijdens krachtige sprints, is opmerkelijk. De connectiviteit van het apparaat, vooral met populaire trainingsapps zoals Zwift en TrainerRoad, is naadloos en moeiteloos. Het soepele schakelen tussen weerstandsniveaus simuleert realistisch verschillende terreinen, waardoor de fietssessies zowel natuurlijk als uitdagend aanvoelen. Het acceptabele geluidsniveau maakt de Tacx Flux S geschikt voor gebruik in appartementen of ‘s avonds zonder anderen te storen.

Hoewel de Tacx Flux S niet tot de goedkoopste fietstrainers behoort, rechtvaardigt de solide kwaliteit, uitstekende connectiviteit en realistische weerstand zeker de prijs. Voor serieuze fietsers die op zoek zijn naar een duurzame en geavanceerde fietstrainer, biedt de Tacx Flux S waar voor zijn geld.

De hele review

Ik gebruik de Tacx Flux S fietstrainer nu al een aantal maanden, en mijn ervaringen met deze slimme fietstrainer zijn over het algemeen zeer positief. Ik ging van een andere trainer; de Tacx Flow Smart naar de Tacx Flux is. De reden daarachter is dat ik de Flow Smart nogal lawaaierig vond en meer uitdaging zocht met betrekking tot weerstand en hellingsgraad. Hieronder vind je een uitgebreide review van de verschillende aspecten van de Tacx Flux S.

Installatie

De installatie van de Tacx Flux S verliep bij mij wat moeizaam, dat kwam doordat ik wat moeite had met de juiste cassette op de Tacx te zetten. Doordat het niet helemaal goed liep was m’n cassette vervolgens wat krom, waardoor ik een nieuwe cassette moest kopen. Mijn advies; koop dezelfde cassette als op je eigen fiets zo heb je hetzelfde en werkt het altijd! De doos bevatte een duidelijke handleiding met gedetailleerde instructies hoe je de Tacx Flux S in elkaar moest zetten, wat het proces veel eenvoudiger maakte. Het kostte me ongeveer 30 minuten om alles in elkaar te zetten. Een klein minpuntje aan de smart trainer is dat het eigenlijk geen opvouwbare functie heeft, daardoor neemt de trainer enige ruimte in beslag, dus het zou geweldig zijn als Tacx dit in toekomstige modellen verder kan verbeteren.

Kwaliteit

Wat betreft de kwaliteit heeft Tacx zeker zijn best gedaan. Het frame voelt robuust en stevig aan, en de gebruikte materialen lijken duurzaam. De stabiliteit van de fietstrainer tijdens intensieve trainingen is indrukwekkend en bovenal heel stabiel, zelfs bij een goede sprint. Dat heeft te maken met de verzwaarde poten, pas dus ook op bij het verplaatsten van de trainer hij is nogal zwaar.

Connectiviteit

Een van de meest opvallende kenmerken van de Tacx Flux S is de uitstekende connectiviteit. Het apparaat integreert naadloos met populaire trainingsapps zoals Zwift en TrainerRoad. Het koppelen van mijn smartphone, tablet en andere apparaten was een fluitje van een cent, en ik heb geen enkel probleem ondervonden bij het synchroniseren. Dit opent de deur naar interactieve trainingen en virtuele races, wat de algehele trainingservaring aanzienlijk verbetert, mijn aanraden, gebruik zeker weten Zwift erbij dat maakt het binnen fietsen een stuk leuker!

Weerstand

De weerstand die de Tacx Flux S biedt, is indrukwekkend realistisch. Het simuleert verschillende terreinen, waardoor je het gevoel hebt dat je echt buiten fietst. De overgangen tussen de verschillende weerstandsniveaus zijn vloeiend en geleidelijk, wat bijdraagt aan een natuurlijke en uitdagende fietssessie. Of je nu een ontspannen rit maakt of een intensieve intervaltraining doet, de Tacx Flux S past zich moeiteloos aan.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van de Tacx Flux S is acceptabel. Hoewel het niet volledig stil is, is het zeker stiller dan sommige andere fietstrainers op de markt, zoals de eerdere trainer die ik had. Dit maakt het ideaal voor mensen die in een appartement wonen of ‘s avonds trainen zonder anderen te storen. Het zachte zoemende geluid is niet hinderlijk en wordt snel naar de achtergrond gedrongen zodra je eenmaal in de training zit, let wel op, de trainer is verre van stil!

Prijs-kwaliteitverhouding

Hoewel de Tacx Flux S niet tot de goedkoopste fietstrainers behoort, rechtvaardigt het de prijs met zijn solide kwaliteit, uitstekende connectiviteit en realistische weerstand. Voor serieuze fietsers die op zoek zijn naar een duurzame en geavanceerde fietstrainer, biedt de Tacx Flux S absoluut waar voor zijn geld.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >