Fietsbroek RC100

2.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een beginnende tot gemiddelde wielrenner.

Hoe getest?

In combinatie met de Triban RC500 heb ik ongeveer 1500 kilometer met de fietsbroek gefietst.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
75%

Eindoordeel

De fietsbroek is ideaal voor de beginnende wielrenner en voor mensen die de broek willen gebruiken voor woon/werk verkeer. Voor de gemiddelde fietser of de beginner met een hoop potentie in het wielrennen is het broek niet geschikt, dan zou ik aanraden om voor een wat duurdere optie te gaan voor betere kwaliteit. Maar de RC100 fietsbroek geeft genoeg ondersteuning om lekker me te beginnen en mooie tochten me op de fiets te maken, zeker voor deze prijs is het geen overbodige luxe net opzichten van een normaal sportbroekje.

De hele review

De RC100 fietsbroek van de Decathlon is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en functionele fietsbroek tegen een betaalbare prijs. Het materiaal is stretchy en ademend, waardoor de broek comfortabel zit tijdens het fietsen. De zeem is van goede kwaliteit en biedt een goede ondersteuning tijdens het fietsen, waardoor het risico op zadelpijn wordt verminderd. Nu is de zeem kwaliteit en de ondersteuning die het biedt wel beperkt. Zelf zou ik niet adviseren om lange ritten dan 50 kilometer met deze broek te maken omdat ik dat zelf als vervelend heb ervaren.

De pasvorm van de fietsbroek is in vergelijking met andere fietsbroeken ongeveer hetzelfde. Ik ben zelf 1.75 en weeg ongeveer 73 kilo maar toch moet ik een maat L door mijn grotere bovenbenen. Maar ook bij andere merken heb ik een maat L nodig dus dit komt goed overeen.

De Decathlon RC100 is ook zeer duurzaam, de stof is sterk en kan tegen een stootje. Ook na veelvuldig gebruik en het wassen verliest de broek niet snel zijn vorm of kleur. Dit gaat alleen helaas niet op voor de zeem. Na 1500 kilometer is de broek echt wel op en aan vervanging toe.

Ikzelf heb de broek als allereerste fietsbroek gekocht. Doordat ik zelf meer ben gaan wielrennen en doorgeroeid ben in het aantal kilometers dat ik fiets is de broek niet meer geschikt. Je moet dus goed nadenken of je doel meer kilometers en meer fietsritten is of woon/werk verkeer en een rustig rondje fietsen. Mocht het laatste het geval zijn dan is de fietsbroek uitermate geschikt en zal ik hem zeker aanraden voor deze prijs.

Getest in combinatie met:

Tacx Flow Smart T2240

Na mijn buitenavontuur op een wielrenfiets wilde ik mijn trainingsuren en plezier indoor voorzetten. Net zoals met andere spullen kwam ik bij de Decathlon uit,

Lees meer >

Meer Reviews

Fietstrainer Tacx Flux S

Ik gebruik de Tacx Flux S fietstrainer nu al een aantal maanden, en mijn ervaringen met deze slimme fietstrainer zijn over het algemeen zeer positief.

Lees meer >