Fietsbril Van Rysel Perf 500 Light

4/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Koen
Koen

Niveau:

Gevorderd

Hoe getest?

20 uur mee gefietst

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
90%

Eindoordeel

Al met al heeft de Fietsbril voor volwassenen PERF 500 LIGHT ons aangenaam verrast met zijn prestaties, comfort en duurzaamheid. Het is duidelijk dat veel aandacht is besteed aan het ontwerp en de constructie van deze bril, wat resulteert in een product dat aan de eisen van de meer recreatieve fietsers voldoet. Als je op zoek bent naar een instap fietsbril die je ogen beschermt en je rijervaring verbetert, dan is de PERF 500 LIGHT zeker het overwegen waard.

De hele review

Als fervente fietsers weten we allemaal hoe belangrijk het is om de juiste uitrusting te hebben tijdens onze ritten. Niets is vervelender dan het koud hebben of juist te warm, met je ogen moeten knijpen tegen de zon, of juist niks zien doordat je lenzen te donker zijn. Naar onze mening is een van de belangrijkste items voor een comfortabele fietsrit, de fietsbril. Geen vliegjes in je ogen, geen getraan door de wind en bescherming tegen de zon. Volgens ons onmisbaar voor een wielrenner.

Het kan echter nog wel eens lastig zijn om de juiste fietsbril te vinden, die niet alleen lekker zit, maar ook bij jouw smaak past. Onlangs hebben we de fietsbril van Van Rysel PERF 500 LIGHT getest, en wellicht is deze wel iets voor jou! In deze review bekijken we de voor en nadelen van deze betaalbare optie van de Decathlon. 

zijaanzicht Van Rysel Perf 500 Light wit

Ontwerp en Constructie van de PERF 500 Light:

De eerste indrukken van de PERF 500 LIGHT zijn direct positief. Het ontwerp is gestroomlijnd en modern, met een focus op functionaliteit zonder afbreuk te doen aan stijl. De bril voelt stevig aan, en de materialen lijken van hoge kwaliteit te zijn. Het lichte gewicht draagt bij aan het comfort, zelfs bij langere ritten, wat een grote plus is.

De Van Rysel PERF 500 LIGHT is beschikbaar in twee kleurcombinaties, waarvan wij de wit, die wij ook getest hebben, veel mooier vinden dan de zwart met blauwe. De PERF 500 LIGHT wordt helaas geleverd zonder een stevig opbergdoosje. Deze zal je er los bij moeten kopen, mocht je de bril willen beschermen.

Perf 500 Light blauw zijaanzicht

Van Ryzel Perf 500 Lenzen:

Wat betreft lenzen presteert de PERF 500 LIGHT prima. De lenzen bieden een uitstekende bescherming tegen schadelijke UV-stralen, deze zijn categorie 3. Ook stof, wind en insecten blijven buiten uit je ogen. 

Tijdens onze testritten hebben we gemerkt dat de lenzen niet beslaan, zelfs niet onder wisselende weersomstandigheden. Dit is vooral belangrijk voor rijders die in verschillende omgevingen fietsen of zelf snel zweten. Bovendien is het eenvoudig om lenzen te vervangen, dankzij het handige ontwerp van de bril, waardoor je snel kunt aanpassen aan veranderende lichtomstandigheden zonder je rit te onderbreken.

Pasvorm en Comfort:

Een goede pasvorm is essentieel voor een fietsbril. Of je de Van Rysel PERF 500 LIGHT hier voor jou goed op scoort, hangt een beetje af van de grootte van je hoofd, zo hebben wij gemerkt. Zelf heb ik een groter hoofd, waardoor de bril niet goed bleef zitten en afzakte. Hierom ben ik zelf uiteindelijk voor de RoadR 900 Perf Light gegaan. Lees hier onze review over de Van Rysel RoadR 900. Echter, omdat de bril verder erg solide voelt, ga ik ervan uit dat mensen met een meer gemiddeld hoofd hier geen last van zullen hebben.

Het ergonomische ontwerp zorgt voor een comfortabele pasvorm zonder drukpunten, wat bijdraagt aan een plezierige rijervaring. De pootjes zijn ook ontworpen met grip in gedachten, waardoor de bril zelfs tijdens zweterige omstandigheden stevig op zijn plaats blijft als deze goed past.

Pootjes met grip Perf 500 Light

Veelzijdigheid:

Deze fietsbril is veelzijdig en geschikt voor verschillende fietsdisciplines, van mountainbiken tot wielrennen. De mogelijkheid om lenzen te vervangen afhankelijk van de omstandigheden, zoals een heldere lens voor bewolkte dagen en een getinte lens voor zonnige omstandigheden, voegt veel waarde toe aan het product. 

Prijs- kwaliteitverhouding:

Dit is een punt waarop producten van de Decathlon altijd uitblinken, en ook hier is dat weer het geval. De Perf Light 500 is met zijn €29,99 goedkoop te noemen, zeker als je kijkt naar vergelijkbare brillen van andere merken als AGU en BBB Cycling. Voor 30 euro is de Perf 500 Light een uitstekende bril.

Conclusie:

Al met al heeft de Fietsbril voor volwassenen PERF 500 LIGHT ons aangenaam verrast met zijn prestaties, comfort en duurzaamheid. Het is duidelijk dat veel aandacht is besteed aan het ontwerp en de constructie van deze bril, wat resulteert in een product dat aan de eisen van de meer recreatieve fietsers voldoet. Als je op zoek bent naar een instap fietsbril die je ogen beschermt en je rijervaring verbetert, dan is de PERF 500 LIGHT zeker het overwegen waard.

Getest in combinatie met:

Voorkant Fietsbroek RC100

Fietsbroek RC100

De RC100 fietsbroek van de Decathlon is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en functionele fietsbroek tegen een betaalbare

Lees meer >

Meer Reviews