De Speed Rope crosstraining springtouw

3.5/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Wessel is een gemiddelde sporter!

Hoe getest?

Meerdere keren per week gebruikt voor een periode van 2 maanden.

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
75%

Eindoordeel

De Domyos Crosstraining Speed Rope is een degelijke keuze voor wie op zoek is naar een betaalbaar springtouw voor crosstraining. De soepele rotatie en verstelbaarheid zijn sterke punten, maar de keuze voor plastic handgrepen beïnvloedt de duurzaamheid. Als je bereid bent om enigszins in te leveren op materiaalkwaliteit voor een vriendelijkere prijs, dan is dit touw een goede aanvulling op je trainingsuitrusting.

De hele review

Als enthousiaste sporter met een voorliefde voor crosstraining en fit worden, heb ik de Domyos Crosstraining Speed Rope grondig getest gedurende de afgelopen weken. Mijn ervaringen bieden een blik op de sterke en minder sterke punten van de springtouw.

Kwaliteit van de materialen
Het Domyos Speed Rope is samengesteld uit materialen van degelijke kwaliteit, maar het valt niet te ontkennen dat de keuze voor plastic handgrepen een impact heeft op de algehele duurzaamheid. De handgrepen voelen solide aan, maar het gebruik van plastic doet afbreuk aan de premium uitstraling die je misschien zou verwachten.

Soepele rotatie
De rotatie van het springtouw is opmerkelijk soepel, wat het mogelijk maakt om vloeiende bewegingen te maken tijdens het trainen. Slechts af en toe ervaarde ik een minimale wrijving, hoogstwaarschijnlijk te wijten aan de plastic aard van de handgrepen. Over het algemeen echter, was dit nauwelijks merkbaar en had het geen substantiële invloed op de prestaties.

Verstelbaarheid
De verstelbaarheid van het touw is een groot pluspunt. Het mechanisme om de lengte aan te passen is eenvoudig te bedienen en maakt het geschikt voor mensen van verschillende lengtes. Dit is een aspect waar Domyos zeker punten scoort.

Duurzaamheid
Hier komt de keerzijde van de medaille naar voren. Na enkele weken intensief gebruik vertoonden de plastic handgrepen enkele tekenen van slijtage, wat een negatieve invloed had op de algehele duurzaamheid. Voor de prijs is de duurzaamheid acceptabel, maar als je op zoek bent naar topkwaliteit, zou je kunnen overwegen om in een springtouw met duurzamere materialen te investeren.

Prijs-kwaliteitverhouding
De prijs-kwaliteitverhouding van het Domyos Crosstraining Speed Rope is over het algemeen goed, maar het is belangrijk om te erkennen dat je waar krijgt voor je geld. De lagere prijs weerspiegelt zich in de materialen die zijn gebruikt, en als gebruiker moet je bereid zijn compromissen te sluiten op het gebied van duurzaamheid.

Getest in combinatie met:

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >