De Neo Racer wielerschoen

4.3/5
Ons Oordeel
0 /10

Getest door:

Picture of Wessel
Wessel

Niveau:

Ik ben een beginnende/gemiddelde wielrenner.

Hoe getest?

Zowel op de fietstrainer als buiten op de fiets zijn de schoenen getest!

Voordelen

Nadelen

Verkoper:

Decathlon

Prijs:

0
Prijs / Kwaliteitscore
85%

Eindoordeel

In conclusie zijn de NCR fietsschoenen van Neo Racer een uitstekende keuze voor fietsers van alle niveaus. Ze bieden niet alleen een aantrekkelijk ontwerp en hoogwaardige bouwkwaliteit, maar leveren ook op het gebied van comfort, prestaties en veelzijdigheid. Of je nu een toegewijde wielrenner bent die lange afstanden aflegt, een mountainbiker die de trails verkent, of een triatleet die op zoek is naar een alles-in-één oplossing, de NCR schoenen zijn er om aan je behoeften te voldoen. Met deze schoenen aan je voeten kun je met vertrouwen elke rit tegemoet gaan.

De hele review

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende aspecten van deze schoenen, variërend van ontwerp en kwaliteit tot comfort, prestaties en veelzijdigheid. Met een nadruk op zowel esthetische als functionele aspecten, bieden de NCR schoenen een combinatie van stijl en robuustheid die aantrekkelijk is voor fietsers van diverse disciplines en niveaus. Deze introductie schetst een beeld van de veelzijdige en prestatiegerichte aard van de NCR fietsschoenen, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor elke fietser die op zoek is naar kwaliteit en betrouwbaarheid voor relatief lage prijs.


Ontwerp

Van Rysel heeft met de NCR (Neo Racer) fietsschoenen een sterk staaltje vakmanschap afgeleverd. Het ontwerp is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook doordacht. De schoenen stralen een moderne flair uit met strakke lijnen en een gestroomlijnd profiel. Maar achter dit elegante uiterlijk schuilt een solide constructie die getuigt van duurzaamheid en robuustheid. De materialen voelen hoogwaardig aan en suggereren dat deze schoenen ontworpen zijn om de tand des tijds te doorstaan. Door het uiterlijk zien ze eruit als een moderne schoen die heel het huidige wielerpeloton zou kunnen dragen!

Comfort

Een cruciaal aspect van elke fietsschoen is het comfort, en de NCR schoenen scoren hier hoog. Bij het aantrekken voel je meteen de zachte omhelzing van de materialen rondom je voet. De pasvorm is nauwkeurig en ondersteunend, zonder enige knelpunten of irritaties. Dankzij het habu® Fit System Li2 blijven de schoenen stevig op hun plaats zitten, zelfs tijdens intense ritten. Bovendien lijkt het comfort na verloop van tijd niet af te nemen; deze schoenen blijven hun ondersteuning bieden, zelfs na vele kilometers op de fiets. Wel zal het in vergelijking met de duurdere modellen van andere merken bijvoorbeeld meer pijn en stroefheid geven op ritten van boven de 150 kilometer.

Prestaties

De prestaties van een fietsschoen worden grotendeels bepaald door de zool, en de NCR stelt op dit gebied niet teleur. De nylon zool, versterkt met glasvezel, biedt een optimale balans tussen stijfheid en flexibiliteit. Dit vertaalt zich naar een efficiënte krachtoverdracht bij elke pedaalslag, wat resulteert in een soepele en responsieve rijervaring. Of je nu bergop gaat, sprint, of gewoon kilometers vreet op het vlakke terrein, deze schoenen leveren consistent prestaties. In vergelijking met duurdere concurrenten op de markt geeft deze schoen wel relatief meer stijfheid waardoor een andere wel betere prestaties levert. Maar hier geldt wel, voor deze prijs kan je geen verkeerde keuze maken!

Veelzijdigheid

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de NCR schoenen is hun veelzijdigheid. Ze zijn geschikt voor verschillende disciplines, van het rijden in bergen tot hard sprinten deze schoenen kunnen alles aan, zonder te hoeven investeren in meerdere paren schoenen. Met de NCR kun je vertrouwen op één paar schoenen dat alles aankan, ongeacht de uitdaging.

Getest in combinatie met:

Van | Rysel ROADR 500

De ROADR 500 MIPS is een fietshelm van Decathlon die is ontworpen voor wielrenners. De helm beschikt over een MIPS-beveiligingssysteem, dat de kans op hersenschade

Lees meer >

Meer Reviews

De Neo Racer wielerschoen

Van Rysel heeft met hun NCR (Neo Racer) fietsschoenen een product van vakmanschap en innovatie afgeleverd. In deze review wordt de aandacht gevestigd op verschillende

Lees meer >